• Gratis levering vanaf € 49,95
  • Gratis levering vanaf € 49,95

Blog Zonnemelk

ZONNEMELK HEEFT NIEUWE FORMULE

Door: Alexa Eijkman

Door een forse toename van het aantal huidkanker gevallen hebben wij de receptuur van onze zonnemelk veranderd. De nano-meetinstrumenten zijn gewijzigd en de SPF (Sun Protection Factor) is beter getest. De samenstelling van de nieuwe zonnemelk is witter en matter (minder glanzend/olie) dan onze vorige formule. De geur en de ingrediënten blijven min of meer hetzelfde.

In het gebruik denk je misschien eerst “oh jee toch witter” maar het is wel echt een super product dat heel fijn uitsmeert en heerlijk ruikt. Het grote voordeel van deze zonnemelk ten opzichte van de oude receptuur, is dat het minder olieachtig en wat matter is in het gezicht. Voor bijvoorbeeld sporten en het gezicht kan het nu veel beter gebruikt worden.

Nano-deeltjes

Veel natuurlijke zonnemelken voegen nano toe. De schadelijke werking daarvan wordt vermoed, maar is nog niet bewezen. Nano dringt in ieder geval tot diep in de celkern door. Er wordt ook aanbevolen om de stof niet in te ademen via bijvoorbeeld zonnesprays. De Organic Minerals Zonnemelk is vrij van nano-deeltjes.

Wat is huidkanker precies?

Dit is de meest voorkomende kanker onder blanke mensen. Het ontstaat doordat lichaamscellen zich blijven delen. Een aanwijzing is als je huid verandert. Je ontdekt bijvoorbeeld een raar bultje, vlekje of een wrat die maar niet weggaat, een wondje of zweertje gaat niet dicht. Of een ruw plekje of onrustige moedervlek verdwijnt niet en/of verandert in grootte en kleur. Helaas zijn dus niet alle vlekken en plekjes op onze huid onschadelijk. Dat komt door UVA- en UVB-straling. Ultraviolette straling onderdrukt het imuunsysteem. Met alle gevolgen van dien.

SPF (Sun Protection Factor)

Alleen wanneer je in de zon zit, is SPF nodig. Als je binnen bent, is het dus overbodig. Daarom splitsen wij dus heel bewust de dagcrèmes (deels met UVA) en de zonnemelk met SPF (UVB). Hierdoor kunnen we onze dagcrèmes boordevol met mooie verzorgende, verstevigende en verstrakkende ingrediënten stoppen en de zonnemelk precies afstemmen op het gebruik dat daarvoor nodig is. De biologische Zonnemelk van Botancial Beauty met SPF beschermt je huid tegen UVA- en UVB-straling dankzij de 100% natuurlijke filters zinkoxide en titaniumdioxide.

Wat zit er in de biologische en natuurzuivere zonnemelk van Botanical Beauty?

Calendula, kamille, jojoba olie & sheabutter (heilzaam en kalmeren de huid)

Kokosolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie (houden de huid soepel)

Antioxidant vitamine C

Natuurlijke filters titaniumdioxide en zinkoxide

Factor en filters?

Factor SPF 20 is voldoende, want hoe hoger de factor, hoe meer schadelijke ingrediënten. Een hogere factor dan SPF 20 geeft maar heel weinig extra bescherming. Veel mensen gebruiken een (te) hoge factor zonnecrème op hun huid.

Beter en veiliger is om een aantal x per dag te smeren met SPF 20 of lager dan 1 x met een hoge SPF. Factor 20 geeft rond de 88 – 90% bescherming. En factor 50 zo’n 95%. Niet zo veel meer dus.

Geen chemisch-synthetische filters. Synthetische filters (oxybenzonen) zijn veel in het nieuws geweest en worden in verband gebracht met allergische reacties, verstoring van de hormoonbalans en verhoging van de kans op borstkanker.

Natuurlijke filters titaniumdioxide en zinkoxide zijn beter voor huid en milieu, langer houdbaar en hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op.

Wit is het nieuwe bruin

Wit is trouwens wel het nieuwe bruin. Deze trend rukt steeds meer op vanuit Azië en Australië. Heel veel mensen lopen daar met een zonneparapluutjes of petjes en gebruiken zonnemelk met een witte waas. Niet meer weg te denken zijn daar de natuurlijke zonproducten met filters zoals zink en titanium. Dit zijn verreweg de veiligste zonfilters zoals de Organic Minerals Zonnemelk van Botanical Beauty.. Founder van Botanical Beauty Catharine van Everdingen-Chorus: “Het lijkt wel of de nieuwe zonnemelk generatie “beauty versus gezondheid” gaat zijn. In Australië loopt iedereen al wit. De niet witte natuurlijke zonnemelken wantrouwen we nu wel een beetje, want de nano- normen zijn enorm veel strenger geworden.”

Natuurlijke conservering?

Botanical Beauty zonnemelk is langer houdbaar door de natuurlijke conservering (zie onderop de pot). De natuurlijke filters gaan niet zo hard achteruit in werking als de synthetische filters. De zonnemelk is 1 jaar houdbaar. Let op: Hij kan dan wel wat dikker worden.

Advies

Breng voor je de zon in gaat de zonnemelk heel dun aan op een goed gehydrateerde en verzorgde huid. Herhaal dit om de 2 uur voor blijvende bescherming. Vooral na het zwemmen, transpireren of afdrogen. Voor je je zonnemelk op je gezicht opdoet, eerst je huid verzorgen met een Antioxidanten Serum en één van onze Argan crèmes eventueel in combinatie met Rose Water Skinspray, Zo is de witte waas wat minder zichtbaar en blijft je huid nog beter gehydrateerd.

Conclusie

Natuurlijke filters titaniumdioxide en zinkoxide zijn (veel) beter voor huid, gezondheid en milieu en langer houdbaar. Hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op. De Botanical Beauty biologische en natuurlijke zonnemelk gebruikt die natuurlijke filters, geeft een licht witte waas, is mat en zonder nano en verzorgt en hydrateert de gezonde huid.