• Gratis levering vanaf € 49,95
  • Gratis levering vanaf € 49,95

Leuk om deze opname even te kijken 💜

Botanical Beauty Oorsprong

DE OORSPRONG

100% natuurzuiver Biologisch Huid verbeterend Dierproefvrij Zonder microplastics Voor alle huidtypen Nederlands product

Het verhaal van Botanical Beauty is er één om trots op te zijn. Het sprookje begint in 2009 wanneer Catharine van Everdingen - Chorus besluit haar succesvolle carrière in de advocatuur op te geven en zich te gaan bezighouden met natuurzuivere en biologische huidverzorgingsproducten. Vanaf het prachtige familielandgoed Noordenhoek in het pittoreske dorpje Deil gelegen aan de meanderende Linge in de Betuwe, richt zij, geïnspireerd door de prachtige natuur en kruiden op het landgoed, Botanical Beauty op.

Botanical Beauty sluit aan bij de almaar groter wordende vraag van de bewuste consument naar biologische en 100% natuurzuivere huidverzorgingsproducten. Met de prachtige kruidentuin op het Landgoed als inspiratie, breidt het aanbod van Botanical Beauty zich de jaren na oprichting langzaam maar gestaag uit.

Inmiddels zijn de 100% natuurzuivere, duurzame en biologische producten niet meer weg te denken uit menig beautysalon en zijn vele consumenten betoverd geraakt door de effectieve werking van de mooie, pure en eerlijke ingrediënten die wij gebruiken.

De zeven zekerheden van Botanical Beauty

100% natuurzuiver, Biologisch, Effectief, Geschikt voor alle huidtypen, inclusief baby en kinderhuid, Dierproefvrij, Geen chemisch-synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen, Productie in Nederland, hoe mooi is dat!

Elke dag maak je bewuste keuzes. Om biologisch te eten. Meer te bewegen en gezonder te leven. Maar weet je eigenlijk wat je op je huid smeert? 60% van wat je smeert, komt namelijk in je bloedbaan terecht. Letterlijk 60%.Dat is even schrikken, niet waar? Zeker met die lange, onbegrijpelijke ingrediëntenlijsten op veel verzorgingsproducten.

Botanical Beauty werkt enkel met ingrediënten die je ook kunt eten. 100% natuurzuiver én biologisch. Dat is uniek in Nederland. Onze producten bevatten geen microplastics en zijn duurzaam verpakt. Op ons familielandgoed in de Betuwe ontwikkelen we onze natuurlijke verzorgingsproducten. Voor elk huidtype, maar ook speciaal voor huidproblemen als eczeem, acné en psoriasis.

Er zijn minstens 7 verschillende soorten alcohol. Niet alle soorten alcohol zijn slecht voor je huid. Er bestaan ook alcohol soorten die niet of nauwelijks de huid irriteren.. Deze ‘vettige’ alcohollen houden juist vocht in de huid en hoef je dus niet te vermijden. Enkele Botanical Beauty-producten bevatten deze vettige alcohol soort.

Meer weten? Ga dan naar www.botanicalbeauty.nl en op deze website naar Over Ons, scroll naar beneden naar ‘Ingrediënten en Kruidentuin’.

VOOR EEN WERELD ZONDER (MICRO)PLASTIC

De plastic soep. Iedereen heeft er inmiddels van gehoord. Maar wat kunnen we eraan doen?

In ieder geval stoppen met het toevoegen van microplastics aan verzorgingsproducten. Zonder dat je het weet, spoel je dagelijks microplastics door de afvoer. Deze zitten vaak in producten als opvulmiddel. Totaal onnodig vinden wij.

De organic skin care van Botanical Beauty is dan ook vrij van microplastics. Dat niet alleen: we kiezen ook voor milieuvriendelijke verpakkingen. Zo werken we veel met glazen flessen, kartonnen dozen en zelfs papieren plakband. 100% duurzame verpakkingen die aan al onze voorwaarden voldoen, bestaan helaas nog niet. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven onze ecologische voetafdruk terugdringen. Elke dag weer.

"Als je 't niet kan opeten, moet je het ook niet op je huid smeren!"