• Gratis levering vanaf € 49,95
  • Gratis levering vanaf € 49,95

PRODUCTEN ADVIES BEHANDELING VOETSCHIMMEL-ZWEMMERS ECZEEM

VOETSCHIMMEL-ZWEMMERS ECZEEM

Voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd, is een schimmelinfectie van de huid van je voeten. Het gaat meestal om een besmetting tussen de tenen maar het komt zeker ook op andere plekken op de voet voor. Voetschimmel is zeer besmettelijk! Heb je ook verkleurde, doffe of afgebroken nagels, dan heb je wellicht kalknagels, ook wel mycose nagels genoemd.

Kies voor de behandeling van voetschimmel veroorzaakt door een schimmel voor natuurlijke producten uit de geurlijn Eucalyptus-Mint. Wordt de voetschimmel veroorzaakt door een bacterie, kies dan voor de Lavendel geurlijn

Kenmerken voetschimmel: - zwemmerseczeem: - witte schilfering - jeukende blaasjes - open huid tussen de tenen - roodheid met schilfering -

gele verkleuring en verbrokkeling van teennagels.

1.REINIGEN - 2.VERZORGEN - 3.VERBETEREN

1. Reinigen

Maak voor het behandelen van voetschimmel een voetbadje en voeg hieraan zeven eetlepels Dode Zee Zout toe. Laat de voeten 20 minuten in het water ontspannen. Spoel daarna goed af.

2. Verzorgen

Breng dagelijks tweemaal Multi Use Oil Eucalyptus Mint (schimmel) of Lavendel (bacterie) aan en masseer in. Breng voor het slapen Multi Use Butter aan op de huid, met name tussen de tenen en op de nagelriemen.

3. Verbeteren

Behandel voetschimmel minimaal driemaal per week met Organic Minerals Body Scrub. Scrub vooral de nagelriemen goed en besteed extra aandacht aan de huid tussen de tenen en de nagelriemen. Na het scrubben goed afspoelen en droog deppen. Breng daarnaast eenmaal per week een pakking aan van Dode Zee Modder. Laat 2 tot 5 minuten intrekken. Maak schoon met lauwwarm water.